Ostan asunnon tai talon


Tarkkuutta uuden asunnon ostoon

Kun olet ostamassa asuntoa, malta tutustua huolellisesti tarjolla oleviin kohteisiin.
Asunnon ostaminen on yksityisen ihmisen suurimpia hankintoja. Asunnon ostajana sinun tulee selvittää tarkasti asunnon kunto. Myyjällä ei ole velvollisuutta korjata vikoja, jotka ostajan olisi pitänyt jo ostotilanteessa havaita. Kuntotarkastus voi olla hyvä vaihtoehto varmistaa, ettei asunnossa ole piileviä vikoja, kuten kosteusvaurioita.

Lisätietoa kuntotarakastuksista Kuluttajaviraston sivuilta

Tutustu huolellisesti asiakirjoihin
Kun aiot tehdä kauppaa asunto-osakkeista, sinun tulisi saada myyjältä myyjältä asunnon myyntiesite isännöitsijäntodistus huoneiston pohjapiirros yhtiön tilinpäätös ja talousarvio tiedot tulevista korjauksista ja niiden kustannuksista sekä vaikutuksista asumisviihtyvyyteen. Jos olet tekemässä kiinteistökauppaa eli ostamassa esimerkiksi omakotitaloa, myyjän tulee toimittaa sinulle kiinteistörekisteriote kiinteistökartta, josta on syytä tarkastaa tontin rajat lainhuudatustodistus kiinteistön rasitustodistus ja oikeudet selvitys muista rasituksista ja rasitteista sekä oikeuksista selvitys kaavoituksesta ja rakennuskelpoisuudesta rakennuksen tai rakennuksien piirustukset tieto kuntotarkastuksesta tieto vesi- ja jätevesihuollon järjestämisestä.

Huomioitavaa asunnon ostossa
Selvitä mitä kodinkoneita ja irtainta tarpeistoa kauppaan kuuluu milloin asunto vapautuu yhtiövastikkeen sekä vesi-, autopaikka- ja saunamaksun suuruus asunnon velkaosuus.
Jotta saisit kokonaiskuvan siitä, soveltuuko asunto perheesi tarpeisiin, ota selvää myös tarjolla olevista palveluista ja joukkoliikenteestä sekä naapurustosta ja ympäristöstä.
Uutta osakehuoneistoa ostaessasi perehdy jo rakentamisvaiheessa olemassa oleviin suunnitelmiin, piirustuksiin ja havainnekuviin. Kannattaa varmistaa, että asunnon kauppahinta erääntyy samassa suhteessa rakentamisen edistymisen kanssa.
Tee huolella myös muutto- ja vuositarkastukset.
Säästöpankki

Hyviä vinkkejä asunnon ostamiseen löydät Kuluttajaviraston sivuilta

Asuntokauppaopas

Uuden asunnon osto-opas



Lainaa 1000 - 3000 euroa tästä >

Tai löydä se halvin laina tästä
Jos lainaa tarvitset >








Lisää ilmoitus: lisää kommentti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti